Keress minket a Facebook-on!

logof

Ügyfélszolgálat

callcenter2

Információs telefonszámunk:
+36 22 348 022
Hívjon bátran, bizalommal!

 

 

OTP Szépkártya elfogadóhely

otpszepkartya

Keresés

Az allergia és a kontaktlencse
Kontaktlencsék - Kontaktlencse kínálatunk

andrasoptika.huAz emberek nagy része szenved valamilyen allergiától, ezekből is nagyon gyakori, akinek szemallergiája van. Az allergia valamilyen anyag által kiváltott reakció, amely irritálja a szemet, illetve a kötőhártya gyulladását idézheti elő.

Allergiás időszakok általában szezonálisan fordulnak elő, amikor bizonyos növények váltják ki az irritációt. Sokan azonban beltéri anyagok, élősködők miatt szenvednek allergiás reakcióktól. Ha Ön kontaktlencsét visel, érdemes odafigyelnie néhány dologra allergiás időszakokban. Érdemes ilyenkor naponta cserélhető kontaktlencsét használni, amelyeken nem rakódik le naponta az allergén anyag, emellett megelőzhetjük vele a kontaktlencse folyadékok fertőtlenítő anyagaira való túlérzékenységet.

Figyeljen oda allergiás időszakban arra, hogy minél kevesebbet viselje a kontaktlencsét. Korlátozza a viselést a feltétlenül szükséges időpontokra, például sportolásra, ahol kényelmesebb a szemüveg hordásánál.

Érdemes szakembert megkérdezni arról, hogy ilyen időszakban milyen lencsék javallottak, akár személyre szabottan is. Emellett ajánlott valamilyen szemcsepp alkalmazása a tünetek enyhítésére és a szem nedvességtartalmának megőrzésére.

Ha Ön is kontaktlencsét hord, jöjjön el szalonunkba és konzultáljon szakembereinkkel a helyes viselést és az Önhöz illő darabot illetően!