Keress minket a Facebook-on!

logof

Ügyfélszolgálat

callcenter2

Információs telefonszámunk:
+36 22 348 022
Hívjon bátran, bizalommal!

 

 

OTP Szépkártya elfogadóhely

otpszepkartya

Keresés

Optometria és optometrista
Honnan tudhatjuk, hogy gyermekünknek szemüvegre lenne szüksége?
Optometria - Optometria és optometrista

optometriaNagyon fontos figyelnünk gyermekünk iskolai teljesítményét, hiszen ebből számos dolgot megtudhatunk egészségi állapotáról is. A rövidlátás igen gyakori már a kisgyermekek körében is, így érdemes fokozottan figyelni az árulkodó jeleket.

Ha a gyermek rosszul írja le a feladatokat a tábláról, esetleg nem látja a kivetített írást, akkor már kezdhetünk gyanakodni. A szemüveg szükségességének egyik jele lehet a gyakori fejfájás is, hiszen a gyermek erőlteti a szemét, hogy lásson. Szintén javasolt elvinni a csemetét szemorvoshoz, ha a célzási képessége romlik a játékok során.

Szinte biztosra vehető a látásromlás, ha a távolban lévő barátokat, rokonokat nem ismeri fel a gyermek. A rövidlátást általában hunyorítással próbálják az emberek kompenzálni, így ha a gyermek sűrű időközönként vagy állandóan hunyorog, az szintén okot adhat egy szemvizsgálatra.

Fontos tudni, hogy a gyermek 14 éves kora alatt a szemvizsgálatot csak szemészeti szakorvos végezheti el, optometrista nem!

Ha gyermekének szemüvegre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

 
Mi az optometria és ki az optometrista?
Optometria - Optometria és optometrista

Az optometria, mint fogalom, Magyarországon még csak igen szűk körben ismert. Hazánkban az optometrista képzés a Semmelweis Ignác Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán létezik.

Ezt a szakmát Magyarországon azért hívták életre, hogy a szemész szakorvosok munkáját megkönnyítsük, hogy ők kizárólag az orvosi feladatokra, a gyógyításra koncentrálhassanak. Ezen a szakon a hallgatók részletesen megismerkednek az Anatómiával és az élettannal, ezen felül a szemészeti anatómiával, élettannal, magas fokú optikai és szemészeti optikai képzésben részesülnek.

Az optometrista jogkörébe tartozik az általános szemészeti szűrővizsgálat, szemüveg, kontaktlencse felírás. Abban az esetben, ha az optometrista bármilyen szemészeti betegséget fedez fel, szakorvoshoz köteles irányítani a pácienst.