A kontaktlencse helyes viselése

Napjainkban egyre többen cserélik le szemüvegüket és viselnek kontaktlencsét, amely sok helyzetben praktikusabb és kényelmesebb megoldást nyújt, azonban kevesen tudják, hogyan kell helyesen viselni, cserélni és tisztítani. Fontos azt is figyelembe venni, hogy önkényesen ne váltsunk kontaktlencsére, minden esetben forduljunk szakemberhez és kérjük ki a tanácsát, mert könnyen látásunk épségének rovására mehet.

Ha az első lépést megtettük és az optikus felírta a megfelelő kontaktlencsét, kérjünk részletes tájékoztatást a viseléssel kapcsolatban, a viselés időtartamáról és a rendszeres kontrollokról. Számos lencse létezik a cserélési időközök függvényében:

  • Naponta eldobható lencsék: Minden nap új és tiszta kontaktlencse használata.
  • Hosszabb viselési idejű lencsék: A nap végén, használat után a megfelelő tisztítószerrel fertőtlenítjük és az erre a célra alkalmas tokban tároljuk.
  • Kiterjesztett viselési idejű lencsék: Léteznek olyan kontaktlencsék, amelyeket folyamatosan lehet napokig viselni anélkül, hogy kivennénk, azonban ha mégis kivesszük, tisztítsuk és tároljuk a szabályoknak megfelelően.

Fontos, hogy minden esetben tartsuk szem előtt a higiéniai előírásokat és rendszeresen járjunk kontrollra, így megelőzhetjük a további szemkárosodásokat és kényelmessé tehetjük a kontaktlencse viselést. Továbbá bármilyen panasz, irritáció és rendellenesség esetén forduljunk szakemberhez!

További információkért vegye fel velünk a kapcsolatot vagy látogasson el üzletünkbe!

Facebook
Twitter
LinkedIn