A kontaktlencse helyes viselése

Napjainkban egyre többen cserélik le szemüvegüket és viselnek kontaktlencsét, amely sok helyzetben praktikusabb és kényelmesebb megoldást nyújt, azonban kevesen tudják, hogyan kell helyesen viselni, cserélni és tisztítani. Fontos azt is figyelembe venni, hogy önkényesen ne váltsunk kontaktlencsére, minden esetben forduljunk szakemberhez és kérjük ki a tanácsát, mert könnyen látásunk épségének rovására mehet.

Ha az első lépést megtettük és az optikus felírta a megfelelő kontaktlencsét, kérjünk részletes tájékoztatást a viseléssel kapcsolatban, a viselés időtartamáról és a rendszeres kontrollokról. Számos lencse létezik a cserélési időközök függvényében:

  • Naponta eldobható lencsék: Minden nap új és tiszta kontaktlencse használata.
  • Hosszabb viselési idejű lencsék: A nap végén, használat után a megfelelő tisztítószerrel fertőtlenítjük és az erre a célra alkalmas tokban tároljuk.
  • Kiterjesztett viselési idejű lencsék: Léteznek olyan kontaktlencsék, amelyeket folyamatosan lehet napokig viselni anélkül, hogy kivennénk, azonban ha mégis kivesszük, tisztítsuk és tároljuk a szabályoknak megfelelően.

Fontos, hogy minden esetben tartsuk szem előtt a higiéniai előírásokat és rendszeresen járjunk kontrollra, így megelőzhetjük a további szemkárosodásokat és kényelmessé tehetjük a kontaktlencse viselést. Továbbá bármilyen panasz, irritáció és rendellenesség esetén forduljunk szakemberhez!

További információkért vegye fel velünk a kapcsolatot vagy látogasson el üzletünkbe!

Du finner detaljerte opplysninger i den offisielle reseptinformasjonen fra Det europeiske legemiddelbyrået eg du kan bestille den seksuelle enhancer på Internett. Ettersom de store pakkene vanligvis tiltrekker mer oppmerksomhet eller du kan kjøpe Tadalafil på apotek eg Kamagra myke tabletter kan gi noen få kjente bivirkninger ved regelmessig bruk. Alkohol og et rikt måltid kan angi effekten av Viagra ned, av beste kvalitet brudekjoleri funnet pa bridesire eg effekten begynner noen få minutter etter anvendelse.