A dioptriás napszemüvegekről

A dioptriás napszemüvegeknél az első félelem mindig az, hogy milyen keretbe lehet tenni, hogy fog kinézni. Általában a kész napszemüvegek közül szeretne mindenki választani keretet, de csak nagyon kis százalékuk alkalmas dioptriás lencse „beletételére”. A kész napszemüvegek alapanyaga rendszerint nem acetát, ami azt jelenti, hogy állítani a kereten nem igazán lehet. Ennek hátránya, hogy ha a kész szemüveg ferde lesz vagy laza, akkor az esetek 90%- ban az úgy is marad.

Továbbá ezek a keretek nem úgy lettek megtervezve, hogy egy nehezebb, keményebb, rigidebb szemüveglencsét hosszú távon megtartsanak. Éppen ezért mindig optikai keretet ajánlunk. És itt jön az elején megfogalmazott, jogos félelem: „Hogyan fog az kinézni?”

És a válasz minden esetben: „Jól!”

És tényleg jól néz ki!

A tapasztalat az, hogy ügyfeleink 100%-a eddig elégedett volt a kész napszemüveggel!

De mire is ügyeljünk?

Amennyiben műanyag keretet választunk, akkor gyakorlatilag semmire nem kell figyelni! Biztos, hogy nagyon menő napszemüvegünk lesz! Nem lehet mellé lőni!

Itt csak az egyéni ízlés szabhat határt a forma és a szín tekintetében. Persze arra mindenképpen ügyelni kell, hogy barna kerethez lehetőleg ne válasszunk piros lencsét :D.  Érdemes olyan lencse színt választani, ami harmonizál a keret színével! Ha barna a keret, de mi a zöld színt kedveljük, akkor sincs probléma. Az un. tükrös réteggel megoldható, hogy a lencse alapszíne zöld, de kívül barna tükrös réteget viszünk rá, és máris harmonizál a barna kerettel. És ez szinte minden színben elérhető!

Amennyiben fém keretet választunk, akkor érdemes arra ügyelni, hogy a keret színe homogén legyen. Leginkább az arany vagy ezüst színt szoktunk javasolni, ezekkel nem lehet mellényúlni, és bármilyen színű lencse jól harmonizál vele. Ha mégis színes keretet szeretnénk, akkor semmiképpen ne válasszunk harsány színt vagy ha mégis, akkor csak olyat, ami lencsében is elérhető. Az igazán megfelelő a pasztell szín.

A másik fontos kérdés a lencse. Alapvetően három szín dominál a napszemüveg piacon, a zöld, a szürke, és a barna. hogy melyik kinek felel meg, az szubjektív. Minden esetben megmutatjuk a bemutató tálcából mindegyiket, így kipróbálható, hogy melyik lenne a legideálisabb. Természetesen ezeken az alapszíneken felül még mindig van bőségesen választék. Lehet kék, fekete, Rosé, sárga, pisztácia, fahéj, és sorolhatnám még, a lehetőségek bőségesek!

Másik szempont lehet a fényszűrőképesség. Egyrészt, hogy milyen sötétségű legyen a lencse. Ez is elég szubjektív. A szín kiválasztása után kerül előtérbe. 25%-85%- os sötétségig lehetséges elérni ezeket a lencséket. A 95%- os sötétségű lencsét ritkán választjuk, mert azok már autóvezetéshez nem alkalmasak, mert túl sötétek. A leggyakrabban választott sötétség a 85%- os.

Az idei évben is nagyon divatosak az un. tükrös lencsék. Mint már fentebb is volt szó róla, bármely színre rá lehet vinni rétegként, és nagyon bőséges színkínálatban elérhetőek.

Az utolsó fontos kérdés, hogy egy egyszerű UV szűrős napszemüvegről beszélünk- e vagy polarizált napszemüveglencséről. általában az utóbbit szoktuk javasolni, bár ott a fentebb taglalt variációs lehetőségek kissé beszűkülnek.  Színekben ennél a lencse típusnál 6 szín közül tudunk csak válogatni- barna, zöld, szürke, narancssárga, sötétbarna ill. az un. Skylet Road, ami kimondottan vezetéshez ajánlott.

A polarizált napszemüveg tulajdonsága, hogy egy olyan speciális szűrővel rendelkezik, amely csak a függőlegesen orientált fényt engedi át, vagyis elhárítja és elnyeli a vízszintesen orientált fényt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy míg egy sima UV szűrős napszemüvegnél az útfelületre eső fény továbbra is vakít, csak sötétebben, polarizált napszemüvegben ez a csillogás megszűnik. természetesen nem csak az útfelület, hanem minden felület esetében ez igaz.

Hívjon vagy keressen minket bizalommal, és együtt kiválasztjuk a tökéletes megoldást az Ön számára!

Facebook
Twitter
LinkedIn