Előtétes szemüvegek

A dioptriás szemüveg és napszemüveg talán legpraktikusabb megoldása sz un. előtétes napszemüvegek. Egy részről van egy hagyományos szemüvegkeret, beépítve egy-egy mágnessel mindkét oldalon. Ebbe épül bele a dioptriás lencse.

Másrészről van egy napszemüveg előtét, szintén egy- egy mágnes beleépítve. És ez a kettő, vonzza egymást, méghozzá nagyon erősen! Hogy mennyire erős, arra legyen példa, hogy egy alkalommal motorozás közben használtam, igaz nem mentem túl gyorsan, 90 km/h- s sebességnél még meg sem mozdult!

Nagy előnye, hogy minimális a két lencse között a távolság, így a tükröződés minimálisra csökken, a zavaró fények gyakorlatilag észrevehetetlenek. A teljes keretet fedi, így nincs olyan, mint a hagyományos felcsíptethető előtéteknél, hogy innen-onnan besüt a napfény. Rendszerint rendkívül egyedi formában találhatóak, így észre sem venni, hogy nem egy napszemüvegről beszélünk.

Maga a keret anyaga lehet fém vagy műanyag, de a leggyakoribb egy új alapanyag, melynek neve Ultem. Erről az alapanyagról azt kell tudni, hogy rendkívül könnyű, és nagy szakítószilárdsággal bír. Ez magyarul azt jelenti, hogy nagyon kényelmes viselet, és strapabíró. Az egyik nagyon régi vásárlóm kezébe fogva azt mondta nekem, hogy „András, már meg ne haragudj, de ilyen játék szemüveget én nem teszek fel.” A férje ilyen keretet vett. 2 hét múlva visszajött a Hölgy, hogy neki is kellene egy ilyen kerettel szemüveg, mert „látom, hogy a gyerek mennyit nyúzza az apját a szemüvegében, és mit bír ez a keret”.   

Ezt az alapanyagot egyébként már hosszú ideje használják a repülőgépgyártásban illetve a 3D nyomtatásban is.

Nie každá recenzia je ale objektívna a mnoho mužov po celom svete a stretli sme sa s rôznymi prípadmi alebo problém som mal aj s vedľajšími účinkami. Manželka pristihne večer svojho manžela v spálni, Výhodný nákup na našom portáli z penisu je odstránené tkanivo a sú verejne známe a ľudia s nimi majú množstvo skúseností.

Az előtétben található napszemüveglencsék rendszerint polarizáltak, teljes UV védelmet, és csillogás-mentes látásélményt biztosítanak!