Kontaktlencsék

Ahogy az előzetesben említettük, a havi kihordású kontaktlencséket szigorúan tilos vizes környezetben viselni és mivel nyáron ez majdhogynem elkerülhetetlen, így térjünk is át a napi viselésű kontaktlencsékre.

A napi eldobható lencsék nagyon kényelmes és higiénikus megoldást nyújtanak a nyári időszakban. Nincs szükség külön dioptriás napszemüvegre, éleslátást biztosít egész nap folyamán és vizes környezetben, strandolások alkalmával is bátran viselhetjük. A betartandó szabályok sora elenyésző – nem úgy, mint havi kihordású társánál -, hiszen a napunk végén a kukában landol, így megkímélhetjük magunkat a tárolás és tisztítás mindennapos procedúrájától és ha szakszerűen használjuk, nem kell tartanunk az esetleges kontaktlencseviselés miatt előforduló fertőzésektől sem. Két nagyon fontos szabályt kell mindenekelőtt betartani: csak tiszta, alaposan megmosott és százazra törölt kézzel nyúlunk a kontatklencséhez, szemünkhöz; nap végén az aznap viselt kontaktlencsét kidobjuk! Ennyire egyszerű!

Ezek típusú kontaktlencsék is ugyanolyan lágy, szilikonhidrogél, vagy ritkábban hidrogél alapanyagból készülnek, mint havi viseletű változataik. Nagyon fontos, hogy a pontos típus kiválasztását mindig bízzuk szakemberre, mert a kontaktlencse illeszkedése a napi lencséknél is ugyanolyan fontos, mint a havi viselésűeknél, ezért elengedhetetlen az optometrista vagy szemorvos által végzett kontroll. Látáskorrekció szempontjából ugyanúgy korrigálható vele akár az asztigmiás fénytörési hiba, valamint presbyopia esetén is megoldást kínálnak.

Ettől a hónaptól elérhető optikánkban az Alcon teljesen új fejlesztésű napi kontaktlencséje, a Precision1TM. A SmartSurface technológiájának köszönhetően a mikrovékony, nagy teljesítményű nedvességréteg egyedülálló kényelmet biztosít az egész nap folyamán. Viselheted strandon, buliban, kirándulások alkalmával akár egy divatos napszemüveggel feldobva a megjelenésed.

Ha felkeltette az érdeklődésed, nálunk kipróbálhatod! Gyere el hozzánk az ingyenes nyári napilencse betanításainkra és mi megmutatjuk, hogyan viseld egyszerűen és biztonságosan a kontaktlencsédet!

Facebook
Twitter
LinkedIn